Şifalı Biktiler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Mesaj Sayınız : 8

-28%
Le deal à ne pas rater :
Brandt LVE127J – Lave-vaisselle encastrable 12 couverts – L60cm
279.99 € 390.99 €
Voir le deal

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Meyveli Supangle

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Meyveli Supangle Empty Meyveli Supangle 21/7/2010, 03:53

åωяĩℓ_ғεямåη

åωяĩℓ_ғεямåη
ManGacı
ManGacı

=malzemeler=
2 adet muz
8 adet çilek
1 adet armut
½ su bardağı fındık (iri çekilmiş)
4 su bardağı süt (750 ml)
1 paket kakaolu puding
8 adet yulaflı bisküvi
1 su bardağı süt (sosu için)
1 tatlı kaşığı tarçın (sosu için)
½ kutu Sana Kase


Hazırlanışı
Muzların ve armudun kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğradıktan sonra kararmamaları için limon sulu bir kâsede kullanana kadar bekletin.
Çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın.
Derin bir tencereye 4 su bardağı sütü ve 1 paket kakaolu pudingi koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Kakaolu pudingi ateşten alıp soğuttuktan sonra içine bir çırpıcı yardımıyla ½ kutu Sana Kase karıştırın.
Küçük bir kâsede 1 su bardağı sütü ve tarçını karıştırıp yulaflı bisküvileri bu sos ile ıslatın, servis kâselerinin dibine eşit olarak bisküvileri kırıp dağıtın. Kalan tarçınlı sütü kâselere eşit olarak koyun.
Üzerlerine doğranmış çilekleri, muzları ve armudu koyun.
En son olarak meyvelerin üzerlerini kakaolu puding ile kaplayıp oda sıcaklığında iyice soğutup buzdolabına kaldırın. Meyveli supanglelerin üzerlerini iri çekilmiş fındık ile süsleyin.
Arzuya göre vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun...

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz