Malzemeler
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
1 su bardağı aşurelik buğday,
1 çay bardağı nohut,
6 su bardağı su,
1 çorba kaşığı kuru nane,
4 su bardağı yoğurt,
tuz
Yapılışı
Ön hazırlık olarak aksamdan nohudu ıslatın. Aşurelik buğdayı da yıkayıp, bir taşım kaynatın. Suyunu süzerek bekletin. Ertesi sabah tencereye nohut ve buğdayı koyup suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Pişen nohutla buğdayı soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurdu bir miktar sulandırın. Pişirdiğiniz malzemeyi tuz ve kuru naneyi de ilave edip, son olarak yoğurdu katın. Çorbayı, istediğiniz koyulukta, soğuk olarak servis yapın.
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
1 su bardağı aşurelik buğday,
1 çay bardağı nohut,
6 su bardağı su,
1 çorba kaşığı kuru nane,
4 su bardağı yoğurt,
tuz
Yapılışı
Ön hazırlık olarak aksamdan nohudu ıslatın. Aşurelik buğdayı da yıkayıp, bir taşım kaynatın. Suyunu süzerek bekletin. Ertesi sabah tencereye nohut ve buğdayı koyup suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Pişen nohutla buğdayı soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurdu bir miktar sulandırın. Pişirdiğiniz malzemeyi tuz ve kuru naneyi de ilave edip, son olarak yoğurdu katın. Çorbayı, istediğiniz koyulukta, soğuk olarak servis yapın.