Mesaj Sayınız : 8


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Suşi Tarifi

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Suşi Tarifi Empty Suşi Tarifi Bir 21/7/2010, 03:55

åωяĩℓ_ғεямåη

åωяĩℓ_ғεямåη
ManGacı
ManGacı
MALZEMELER

1 su bardağı kırık pirinç
4 su bardağı su
½ yemek kaşığı tuz
¼ su bardağı pirinç sirkesi
15 cm uzunluğunda 1 parça surimi (kıyılmış ve işlenmiş balık ve yengeç eti)*
500 gr. somon fileto **
2 orta boy salatalık (kabukları soyulmuş ve etli dış tarafları çok ince ve uzun uzun dilimlenmiş)
¼ olgun avokado (kabukları soyulmuş ve ince uzun dilimlenmiş)
3 adet nori (suşiyi saracağımız deniz yosunu)*
1 yemek kaşığı toz vasabi (japon yabanturbu)*
1/3 su bardağı soya sosu
1 adet ufak boyasız bambu amerikan servis (suşiyi düzgün sarabilmek için kullanacağız)


hazırlanışı Smile

01 Pirinçleri derin bir kapta soğuk suyla iyice yıkayıp, süzün. Kaynatmış olduğunuz suya tuzu, sirkeyi ve pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 12-15 dakika, ara ara karıştırarak haşlayın. Pirinçleri süzüp, geniş bir tepsi ya da kaba yayarak soğumalarını sağlayın.
02 Maki (Rulo) Suşi için, Bir noriyi bambu amerikan servis üzerine koyun. Norinin size yakın tarafına yaklaşık 6 cm genişliğinde ve yarım cm kalınlığında suşi pilavını yayın. Norinin size yakın tarafına, pilavın üzerinde 1 cm boşluk bırakarak malzemenizi yerleştirin. Suşiyi, bambu amerikan servis yardımıyla, yaklaşık 3 cm çapında, tam bir tur, sarın. Norinin kalan kısmını bir makas ya da bıçak yardımıyla kesin. Rulo halindeki suşiyi keskin bir bıçak ile 6 eşit parçaya bölün. Kenarlarının düzgün görünmesi için uçlarını kesebilirsiniz.
03 Sake (Somon) Abocado (Avokado) Nigiri (Sıkma) Suşi için, Yaklaşık 5 cm uzunluğunda ve 1,5 cm kalınlığında hazırlanmış pilavın üzerine 2 cm kalınlığında dilimlenmiş somon fileto parçasını koyun. Somonların üzerine avokado dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız nigiriyi, dağılmaması için, ince bir şerit nori ile sarın.
04 Sos için, Toz vasabiyi suyla karıştırarak hamur haline getirin.
05 Suşiyi yanında zencefil turşusu, hamur halindeki vasabi ve minik bir kap içinde soya sosu ile servis edin. Suşi, yanında servis edilen vasabinin soya sosunda eritilmesi ile elde edilen karışıma batırılarak yenir. Maki suşilerin çubuk yardımıyla, nigirilerin ise elle yenmesi tavsiye edilir. Nigirilerin sadece etli tarafı soya soslu karışıma batırılır, böylece nigirinin altındaki pilavın dağılarak sosun içine düşmesi engellenmiş olur. Bir suşi tipinden başka bir suşi tipine geçilirken arada zencefil turşusu yenerek ağız tazelenir ve tatların birbirine karışması engellenir.

* Büyük marketlerde bulabilirsiniz.
** Çiğ olarak servis edildiğinden çok taze olmasına dikkat edin.
*** Malzeme olarak, 6 parça surimi maki için 1 parça surimi, 6 parça sake (somon) maki için, yarım cm kalınlığında kesilmiş somon fıleto şeritleri, 6 parça kappa (salatalık) maki için, salatalığın dış kısımlarını kullanacağız.

2Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 18/10/2010, 18:15

Misafir


Misafir
Tskler

3Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 26/10/2010, 14:15

:.HaNde_maNgA.:

:.HaNde_maNgA.:
Özel Üye
Özel Üye
tşkürler çok değişik bişi bu ha

4Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 29/11/2010, 09:56

ayşe sekmen

ayşe sekmen
Moderatör
Moderatör
teşk p. için

5Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 29/11/2010, 12:24

edaduman

edaduman
Moderatör
Moderatör
tesekurler
daha once yediklerim cok guzeldi bunu da denerim Very Happy

6Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 30/11/2010, 08:36

ayşe sekmen

ayşe sekmen
Moderatör
Moderatör
bn asla yemem bunu

7Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 1/12/2010, 14:06

DaViLHorN

DaViLHorN
ManGacı
ManGacı
Bende Razz

8Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 11/12/2010, 10:26

kuRock

kuRock
ManGacı
ManGacı
ay pişmişini yiyemiyorm çiğini nasıl yiyeyimm Suşi Tarifi 806716

9Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 16/12/2010, 11:34

edaduman

edaduman
Moderatör
Moderatör
bence guzel oluyo tam olarak cig degil ki

10Suşi Tarifi Empty Geri: Suşi Tarifi Bir 25/12/2010, 08:29

ayşe sekmen

ayşe sekmen
Moderatör
Moderatör
bilemiyorum yhaa.zevkler ve renkler tartşlmaz.ama ben bunu yersem rahmetli olurum

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz