Mesaj Sayınız : 8


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

MANTI

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1MANTI Empty MANTI Bir 5/3/2010, 15:33

balizza

balizza
ManGacı
ManGacı
Malzemeler İçi:
250 gram kıyma
1 büyük boy soğan (rendelenecek)
yarım demet maydanoz(ince doğranmış)
Hamuru:
2 su bardağı un
1 yumurta
tuz
aldığı kadar su
Sosu:
Yoğurt,
sarımsak,
kırmızı biber,
tereyağı,
nane,
sumak
Hamurunu Hazırlanması

Una bir yumurta kırılır. Su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur okalava ile 5mm kadar veya en ince şekilde açılır. Hamur, üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır (veya masa üzerinde de bu işlemi yapabilirsiniz).

Büyük daire şeklinde açılan hamur düz ağızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra boylamasına yaklaşık 3-4cm aralılar ile kesilir. Sonuçta hamur 3-4 cm kareler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur.

Mantının İçinin Hazırlanması

Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız (Soğanı kavurmayın).

Pişirme, Sos Hazırlama ve Servis

Bir tencere suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın.

Kıyma karışımını küçük parçalar halinde (ufak zeytin taneleri şeklinde) kestiğimiz hamur karelerine tek tek yerleştirin. Mantı tanelerini tek tek avuç içinde üçgen şeklini alacak şekilde uzak köşelerinden birleştirip, kenarlarını sıkıca kapatınız. Hazırlanan mantı tanelerini hafif un serpilmiş bir tepside biriktirin.

Bolca yoğurt ile ayıklanıp, dövülmüş sarımsak karıştırılır. Karışım tüm mantı yemeğini içine alabilecek genişlikte bir kaba yayılır.

Mantı taneleri kaynayan suya boca edilir ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir. Mantıların açılmamasına dikkat edilerek süzgeç yardımı ile pişirme suyundan süzülür. Süzülen mantı içinde yoğurtlu sarımsak olan geniş kaba eklenir ve güzelce karıştırılır.

En son olarak bir tavada tereyağı eritilip, içine arzu edilen miktarda kırmızı biber eklenir. Kırmızı biber yanıp, kararmadan evvel tava ateşten alınır ve yoğurlu mantı üzerine güzelce gezdirilir. Arzuya göre mantıya nane ve/veya sumak ilave edilir. Soğumadan afiyet ile yenilir.

Mantı lezzetli bir hamur yemeğidir ve iştahla yenildiği için karını şişirir. Bu neden ile öğle yemeği veya erken akşam yemeği olarak yenmesi daha sağlıklıdır.

Afiyet olsun.

Kullanıcı profilini gör

2MANTI Empty Geri: MANTI Bir 8/3/2010, 03:25

ŋżℓ


Admin
Admin
Çok seviyorum, teşekkürler Very Happy

Kullanıcı profilini gör

3MANTI Empty Geri: MANTI Bir 8/3/2010, 08:39

balizza

balizza
ManGacı
ManGacı
Very Happy bende severim Very Happy önemli deil...

Kullanıcı profilini gör

4MANTI Empty Geri: MANTI Bir 14/3/2010, 16:42

Misafir


Misafir
Tşkler...

5MANTI Empty Geri: MANTI Bir 20/3/2010, 11:05

balizza

balizza
ManGacı
ManGacı
önmli deil..

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-

» Manti int d.o.o

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz