Mesaj Sayınız : 8


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

PROFİTEROL TARİFİ(tatlı)

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1PROFİTEROL TARİFİ(tatlı) Empty PROFİTEROL TARİFİ(tatlı) Bir 2/9/2010, 10:46

esrafrmn2

esrafrmn2
ManGacı
ManGacı
Malzemeler

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta

Kreması için
2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri İçin

1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

Hazırlanışı

Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.

Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.

Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.

Not: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz. Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz. Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir.
PROFİTEROL TARİFİ(tatlı) Resim5

AFİYET OLSUN Smile

Kullanıcı profilini gör

DaViLHorN

DaViLHorN
ManGacı
ManGacı
Sağol (:

Kullanıcı profilini gör

esrafrmn2

esrafrmn2
ManGacı
ManGacı
önemli değil...

Kullanıcı profilini gör
tşk

Kullanıcı profilini gör

5PROFİTEROL TARİFİ(tatlı) Empty Geri: PROFİTEROL TARİFİ(tatlı) Bir 13/9/2010, 12:13

esrafrmn2

esrafrmn2
ManGacı
ManGacı
rica ederim:)

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz